Jdi na obsah Jdi na menu

Bramborové rösti

25. 5. 2016

750 g brambor, 1 cibule, 5 lžic oleje, 40 g slaniny, sůl

Brambory omyjeme, vložíme do dostatečného množství vroucí vody a vaříme 10 minut. Poté vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme na hrubém struhadle. Na velké pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme brambory, osolíme a promícháme. Brambory pevně přitlačíme k pánvi (nejlépe dnem dortové formy menším než je pánev, abychom brambory dobře upěchovali) a zvolna pečeme asi 7 minut, pak je překlopíme na druhou pánev a opékáme dozlatova i druhou stranu, nebo je překlopíme na plech a dopečeme pod grilem. Pokrájíme a podáváme.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA