Jdi na obsah Jdi na menu

Celerovo-bramborová kaše

25. 5. 2016

650 g brambor, oloupaných, nakrájených na kusy, 425 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kusy, 70 g másla + trochu k podávání, 2 svazky jarní cibulky (asi 250 g), nakrájené na kousky 1 cm široké, 150 ml smetany na vaření, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř

Dáme vařit brambory a pět minut po dosažení bodu varu k nim přidáme i celer. Mezitím na rozehřátém másle zvolna smažíme cibulku, dokud nezesklovatí. Po pěti minutách na ni vlijeme smetanu a okořeníme. Na mírném ohni několik minut povaříme, aby smetana trochu zhoustla. Uvařené brambory s celerem slijeme a rozmačkáme na kaši. Vlijeme do ní smetanovou směs a ještě promícháme.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA