Obiloviny
Příspěvky
Dýňové rizoto
1 kg dýně Hokkaido, 3 lžíce olivového oleje, malý svazek šalvěje, 240 g kulatozrnné rýže, asi ½ l zeleninového vývaru, 50 g másla, 1 cibule, 1 malá sklenička bílého vína, 50 g parmazánu + na posypání...
Indická rýžová směs s ovocem a kari
200 g dlouhozrnné rýže, 2 jablka, 1 banán, 1 lžíce medu, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce másla, kari, sůl...
Zapečené vločky s rajčaty
200 g ovesných vloček, 300 ml horkého vývaru, 800 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 4 vejce, 1 lžíce Vegety, špetka mletého pepře, 200 g tvrdého sýra...
Rizoto s pórkem a arašídy
200 g rýže, 400 g pórku, 3 lžíce olivového oleje, 1 kostka zeleninového bujónu, 100 g solených arašídů, kari koření, mletý zázvor, sůl, 75 g tvrdého sýra…
Zeleninový nákyp s ovesnými vločkami
150 g ovesných vloček, 250 ml mléka, 250 ml vody, ½ kostky bujónu, sůl, 2 špetky kari, 400 g mražené zeleninové směsi, 40 g másla + na vymazání zapékací mísy, šálek mléka, 2 vejce, 100 g sýra na strouhání...
Slaná pohanková kaše
Pohanku propláchneme, zalijeme vodou a necháme nabobtnat – není potřeba vařit. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a podusíme. Vmícháme se solí a prolisovaným česnekem do pohanky, přemístíme do pekáčku, případně posypeme nadrobenou Nivou a zapečeme.