Jdi na obsah Jdi na menu

Brokolice s omáčkou mornay

7. 10. 2017

1-2 brokolice (800 g)

Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky. 1/2 l mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 žloutek, 1 dl smetany, 2 lžíce šlehačky, 2 lžíce strouhaného parmazánu

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, okořeníme a 20 minut vaříme. Žloutek rozmícháme ve smetaně, vmícháme do omáčky a provaříme, přisypeme parmazán a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Nakonec přidáme šlehačku. Omáčku podáváme s teplou brokolicí uvařenou doměkka ve slané vodě.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA