Jdi na obsah Jdi na menu

Cibulové bhádží s mátou

125 g cizrnové mouky, 0,65 dl studené vody, 1 velká cibule, 4 lžíce nízkotučného jogurtu, 1 lžíce nasekané čerstvé máty, 1/4 lžičky mletého koriandru, 1/4 lžičky kajenské papriky, 1/4 lžičky mletého kmínu, mletý černý pepř, sůl, rostlinný olej na smažení, snítky máty na ozdobu

Do mísy s cizrnovou moukou přidáme koriandr, kmín, kajenskou papriku a mátu, dle chuti pepř a sůl. Vmícháme jogurt, vodu a očištěnou, na jemno nakrájenou cibuli Pánev s vysokým okrajem do třetiny naplníme olejem a rozehřejeme ho Do rozpáleného oleje vhazujeme vrchovaté lžíce směsi, vždy po několika, a dvěma vidličkami z ní přímo v oleji formujeme koule. Jednotlivé kuličky za častého obracení smažíme dozlatova. Po vyjmutí z oleje bhádží pokládáme na papírové ubrousky a udržujeme je teplé, dokud nedosmažíme zbytek Hotové bhádží servírujeme horké nebo teplé ozdobené snítky máty.