Jdi na obsah Jdi na menu

Grilované zeleninové lasagne

7. 10. 2017

250 g plátků lasagní (asi 9 kusů), sůl, 900 ml rozvařených rajčat, paprik a česneku, 2 lilky a 2 menší cukety nakrájené na plátky a lehce opečené v troubě nebo pod grilem, po 3 lžících nasekané čerstvé petrželky a bazalky

Do zapékací misky rozetřeme jednu lžíci omáčky z rozvařených rajčat. Zakryjeme třemi plátky lasagní a znovu potřeme omáčkou. Opečené (ogrilované) plátky cuket a lilků pokrájíme na malé kousky a rozprostřeme na omáčku spolu s bylinkami. Zakryjeme dalšími třemi plátky lasagní, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem zeleniny a bylinek. Zakryjeme plátky lasagní a zalijeme zbytkem omáčky. Mísu zakryjeme alobalem a zapékáme 15 minut v předehřáté troubě, pak alobal odkryjeme a pečeme, dokud nejsou lasagne měkké. Po vyndání necháme 5 minut stát a poté nakrájíme na čtverce.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA