Jdi na obsah Jdi na menu

Houbovo-bramborové kari

7. 10. 2017

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule nasekaná nahrubo, 1 velká brambora nakrájená na kousky o velikosti sousta, 1 lilek nakrájený na kousky o velikosti sousta, 250 g hlívy ústřičné nakrájené na kousky o velikosti sousta, 2 lžíce kari pasty, 150 ml zeleninového bujonu, 1x 400ml plechovka kokosového mléka, sůl, koriandr

Olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a bramboru, přiklopte a na malém plameni duste pět minut, dokud brambora nezačne měknout. Přidejte lilek, hlívu a pár minut povařte. Promíchejte a přidejte kari pastu, vlijte zeleninový vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat, aby vše změklo. Osolte podle chuti a servírujte zasypané čerstvým koriandrem. Podávejte s čerstvou bagetkou nebo rýží.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA