Jdi na obsah Jdi na menu

Penne alla puttanesca

28. 10. 2017

500 g těstovin, 800 g loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, 50 g kaparů v soli, 100 g suchých černých oliv, 3 ančovičky v oleji, 1 dl olivového oleje, hrst čerstvé petržele, 1 lžička oregana, 2 pálivé papričky, 50 g strouhaného ovčího sýra (pecorino), sůl

Na zahřátém oleji osmahneme nakrájený česnek, ančovičky, pálivé papričky a opláchnuté kapary. Přidáme loupaná rajčata, olivy, oregano a dusíme, aby sugo zhoustlo. Do hotové omáčky nasypeme nasekanou petržel, osolíme a promícháme s uvařenými těstovinami. Před podáváním posypeme strouhaným ovčím sýrem.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA