Jdi na obsah Jdi na menu

Plněná teplá rajčata

3. 2. 2019

700 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1 starší rohlík, 2 trojúhelníky taveného sýra, 2 lžíce petrželové natě pokrájené nadrobno, 25 g másla, několik kapek worchesterské omáčky, 100 g zakysané smetany, 1 lžička škrobové moučky, šťáva z 1 citronu, 1 lžička cukru

Z rajčat odřízneme vršky a opatrně vybereme dužinu. Obrátíme je a necháme okapat. Pak vnitřky rajčat potřeme prolisovaným česnekem. V horké vodě rozmačkáme rohlík, vodu z něj vymačkáme, přidáme sýr, petrželovou nať a dobře promícháme. Směsí naplníme rajčata a přikryjeme je odřezanými vršky. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme worchesterskou omáčku, zakysanou smetanu s rozmíchanou škrobovou moučkou, citronovou šťávu, cukr a asi 4 lžíce vody. Rajčata vložíme do omáčky a přikryté dusíme asi 20 minut. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.