Jdi na obsah Jdi na menu

Smažený květák se zeleninovým přelivem

7. 10. 2017

1 květák, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžíce másla, 3 lžíce vinného octa, 2 lžičky balzamikového octa, 1 lžička rajského protlaku, škrobová moučka na obalení, špetka rozdrcené feferonky, olivový olej, sůl

Květák důkladně omyjeme, rozdělíme na růžičky, povaříme ve slané vodě do poloměkka, scedíme a necháme vychladnout. Pak růžičky květáku obalíme v rozšlehaných vejcích a škrobové moučce a osmažíme ve velkém množství oleje dozlatova. Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a oloupanou cibuli nakrájíme na slabé proužky a osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem. Zeleninu podlijeme vodou a krátce podusíme. Přidáme rajský protlak, balzamikový a vinný ocet, rozdrcenou  feferonku a promícháme. Smažený květák upravíme na talíře a přelijeme připravenou zeleninovou směsí.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA