Jdi na obsah Jdi na menu

Špagetová bábovka

450 g mraženého listového špenátu nebo špenátového protlaku, 360 g špaget, 100 g tvrdého sýra, 5 vajec, 2 cibule, 50 g oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle nebo oleji, zaprášíme moukou a připravíme cibulovou jíšku. Přidáme špenát, povaříme ho do zhoustnutí, osolíme, opepříme a ochutíme rozetřeným česnekem. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme je, promícháme se špenátem, vejci a nastrouhaným sýrem a směsí naplníme vymazanou a vysypanou formu na bábovku. Vložíme ji do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem nebo jako netradiční přílohu k masu.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA