Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečený celer se sýrem

7. 10. 2017

2 větší bulvy celeru, 100 g nastrouhaného eidamu, 100 g nastrouhané nivy, kousek másla, ocet, mletý pepř, sůl

Celery oloupeme, rozkrojíme na půlky, vložíme do hrnce s vodou (velmi mírně okyselenou octem) a uvaříme doměkka. Uvařený celer scedíme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Dno zapékací mísy potřeme trochou másla, poklademe plátky celeru, mírně opepříme a osolíme, a tak pokračujeme až do vyčerpání surovin. Na závěr vše pokapeme rozehřátým zbylým máslem, posypeme směsí nastrouhaných sýrů a v předem vyhřáté troubě zapečeme dozlatova. Podáváme s celozrnným pečivem nebo chlebem.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA