Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninové lasagne

4. 11. 2017

Vymažeme pekáč máslem a vysypeme strouhankou. Nakrájíme na plátky cukety nebo lilek, prosolíme a necháme vypotit. Uvaříme rajčatovou omáčku: zpěníme 1 menší cibuli, přidáme 2 plechovky loupaných rajčat, sůl, 2 lžíce cukru a 3 stroužky česneku. Povaříme a rozmixujeme. Na bešamelovou omáčku rozpustíme kousek másla přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Přidáme téměř půl litru mléka a uvaříme omáčku. Na dno pekáče dáme rajčatovou omáčku, vrstvu lasagní, bešamel, cuketu a střídáme. Končíme bešamelem, upečeme v troubě a ke konci posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA