Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninový nákyp se sýrem

7. 10. 2017

350 g lilků, 250 g cuket, 150 g zelené papriky, 5 rajčat, 80 ml olivového (případně slunečnicového nebo jiného rostlinného) oleje, sůl, pepř, 2-3 stonky tymiánu, 200 g na plátky nakrájeného válcovitého kozího sýra

Všechnu zeleninu nejprve důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi postupně rozehřejeme 60 ml oleje a jednotlivé druhy zeleniny na něm odděleně asi 5 minut opékáme. Pak vždy osolíme a opepříme, vyjmeme z pánve a necháme okapat. Tymián opláchneme, vodu setřepeme a lístky otrháme. Asi tři čtvrtiny tymiánu smícháme se zbývajícím olejem. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Zapékací nádobu pečlivě vymažeme tukem a pak do ní střídavě po vrstvách skládáme zeleninu a plátky kozího sýra. Na svrchní vrstvu pak rozdělíme olej s tymiánem. Takto připravený nákyp pečeme v troubě asi 15 minut. Hotový pokrm podáváme posypaný tymiánem. Jako příloha se k nákypu hodí čerstvá bageta.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA