Jdi na obsah Jdi na menu

Bylinkový tabbouleh

3/4 hrnku bulguru dáme do větší salátové mísy a zalijeme 3/4 hrnku vařící vody. Bulgur necháme 10 minut stát, než se spaří a vsaje vodu. Nadrobno nakrájíme 150 g čerstvé petrželky, 30 g čerstvé pažitky, 1 1/2 hrnku čerstvé bazalky, 1/2 hrnku lístků máty, 4 rajčata, 1 salátovou okurku, 1 zelenou papriku a 1 cibuli. V míse smícháme bulgur, bylinky, zeleninu, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, 1/4 hrnku citrónové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Před podáváním necháme směs 2 hodiny odležet v chladničce. Můžeme servírovat na salátových listech ozdobené černými olivami a kolečky citrónu.