Jdi na obsah Jdi na menu

Lehký bramborový salát se žloutkovou zálivkou

8. 9. 2017

1 kg brambor vařených ve slupce, 3 natvrdo uvařená vejce, 3 mrkve, 2 žluté papriky, 150 g bílého jogurtu, 100 g eidamu (30%), 100 g pórku, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst nasekané zelené petrželky, kurkuma, mletý pepř, sůl, několik listů salátu na ozdobu

Vařené brambory oloupeme a pomocí mřížky nakrájíme na kostičky. Mrkev uvaříme doměkka a necháme vystydnout. Vejce oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a dáme do misky, bílky nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Pórek a vařenou mrkev nakrájíme na kolečka, eidam nastrouháme. Všechnu zeleninu smícháme s bramborami, vaječnými bílky a sýrem. Žloutky utřeme s hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme kurkumu, jogurt a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Zálivku zlehka vmícháme do salátu a necháme ho alespoň hodinu v chladničce uležet. Salát podáváme obložený salátovými listy.

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA