Jdi na obsah Jdi na menu

Špenátové šátečky

28. 6. 2018

1 šalotka, 2 stroužky česneku, 1 lžička másla, 500 g čerstvého špenátu, špetka muškátového oříšku, 1 vejce, 200 g ricotty, 2 lžíce čerstvého kopru, 2 lžíce pažitky, 1 lžíce nasekané čerstvé máty, 100 g fety, 500 g listového těsta, 1 lžíce sezamových semínek

Dip: 150 g řeckého jogurtu, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička kopru

Předehřejte troubu na 180 "C. Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, nechte zavadnout, odstavte a dochuťte muškátovým oříškem. Vejce ušlehejte, trochu si nechte stranou na potírání a většinu vmíchejte do ricotty spolu s nasekanými bylinkami a nadrobenou fetou. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce tekutiny a také přidejte do ricottového krému. Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti 8x8 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně. Přeložte na trojúhelník a dobře zmáčkněte okraje. Na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamern. Pečte 15-20 minut do zezlátnutí. Hotové podávejte s dipem z jogurtu, citronové šťávy a kopru.