Jdi na obsah Jdi na menu

Cuketová s mátou

25. 5. 2016

Malá cuketa, 4 střední brambory, 1 malá cibule, kmín, sůl, olej, 200 g brynzy, čerstvá máta

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Osolíme, přisypeme kmín a brambory vaříme do poloměkka. Cuketu omyjeme, nastrouháme nahrubo a přidáme k bramborám. Povaříme asi 15 minut. Odebereme trochu polévky a smícháme ji s brynzou a lístky máty. Rozmixujeme v mixéru a přilijeme do polévky. Necháme krátce povařit. Do polévky můžeme nasekat čerstvé mátové lístky a přidat ještě brynzu. Polévku podáváme mírně teplou.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA