Jdi na obsah Jdi na menu

Krémová s fenyklem a bílými fazolemi

25. 5. 2016

2 fenykly, 2 plechovky bílých fazolí (nebo 150 g suchých fazolí, den předem namočených a doměkka uvařených), 1 cibule nasekaná nadrobno, 1 dl bílého vína, 6 dl zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, špetka muškátového květu, na sucho opražená fenyklová semínka, sýr Grana Padano k podávání, sůl a pepř

Fenykl opláchneme a zbavíme vnější vrstvy tvrdých plátků. Pár snítek fenyklu si schováme na zdobení. V pánvi s nepřilnavým povrchem poloviny fenyklu na sucho opražíme a odložíme stranou. V hlubokém hrnci zpěníme na olivovém oleji cibulku, přidáme opražené fenykly a slité fazole. Zlehka orestujeme a podlijeme bílým vínem. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 30 minut povaříme. Odebereme dvě sběračky polévky a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Odebranou část základu zamícháme do vzniklého krému. Podáváme posypané opraženými fenykly, se snítkou čerstvého fenyklu a hoblinkami sýru Grana Padano.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA