Jdi na obsah Jdi na menu

Bramborový guláš

1. 1. 2018

2 lžíce rostlinného oleje, 1 velká cibule, 2 lžíce sladké mleté papriky, ½–1 lžička pálivé mleté papriky, ½ lžičky kmínu, 2 stroužky česneku, 500 g brambor oloupaných a nakrájených na kostičky, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžíce hladké mouky na zahuštění, pepř, majoránka

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme obě mleté papriky, kmín, nadrobno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Pak zalijeme 1–1½ litrem vody a přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, přidáme bujón a  a chvíli vaříme. Přidáme mouku rozmíchanou v troše studené vody a dovaříme. Ke konci varu dochutíme pepřem a špetkou majoránky.

bramborovy_gulas.jpg