Jdi na obsah Jdi na menu

Bramborový guláš

2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé mleté papriky, ½ lžičky kmínu, 2 stroužky česneku, 500 g brambor oloupaných a nakrájených na kostičky, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžíce hladké mouky, pepř, špetka majoránky

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme obě mleté papriky, kmín, nadrobno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Pak zalijeme 1 litrem vody a přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, přidáme bujón a chvíli vaříme. Přidáme mouku rozmíchanou v troše studené vody a dovaříme. Ke konci varu dochutíme pepřem a majoránkou.

bramborovy_gulas.jpg