Jdi na obsah Jdi na menu

Luštěninové

Příspěvky

Fazolová barevná

400 g fazolí, 1 l zeleninového vývaru z kostky, 100 g pórku, 50 g červené papriky, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 80 g másla, 60 g mouky, sůl...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Fazolová mléčná

Uvaříme fazole s bobkovým listem a novým kořením. Vodu vylijeme, fazole povaříme v osoleném mléce. Do něj pak přidáme závrtku z mléka a hladké mouky a máslo nebo kyselou smetanu. Na talíři okyselíme.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Luštěninovo-obilná

Směs luštěnin a obilí přes noc namočíme. Vyměníme vodu a uvaříme téměř doměkka. Nakrájenou či nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme s cibulí na oleji, přidáme směs, dolijeme vodu, přidáme zeleninový bujón a okořeníme majoránkou a kari. Dovaříme a ke konci varu přidáme vinný ocet či citronovou šťávu a rozdrcený česnek.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Krémová s hráškem

Na másle nebo oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme troškou hladké mouky a usmažíme řídkou světlou jíšku. Zředíme ji vodou a nálevem z konzervovaného hrášku a přidáme tavený sýr a bujón. Rozvaříme, vložíme hrášek a prohřejeme.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Fazolová s houbami

Nabobtnalé bílé fazolky uvaříme s bobkovým listem, ten pak vyndáme. Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Usmažíme světlou cibulovou jíšku, rozředíme vývarem z fazolí a přidáme sladkou mletou papriku. K fazolím přidáme jíšku, houby i s nálevem a bujón. Přidáme případně vodu a dosolíme. Krátce povaříme.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Luštěninová arabská

Luštěniny (fazole nebo čočku) namočíme a uvaříme doměkka. Osmahneme cibulku, případně i nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme luštěniny a vývar, okořeníme římským kmínem a chvilku povaříme. Rozmixujeme a okyselíme citrónovou šťávou.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Fazolová s protlakem

Předem namočené fazole uvaříme s bobkovým listem, ten pak vyndáme. K fazolím přidáme zpěněnou cibulku, rajský protlak, mletou papriku, prolisovaný česnek, sůl, trošku octa a případně vodu a ještě povaříme. Ke konci varu přidáme kopr.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Cuketovo-cizrnová

Namočenou cizrnu uvaříme. Krátce osmahneme oloupanou a nakrájenou cuketu (můžeme na cibulce), podlijeme, vhodíme bujón a dusíme. Když je cuketa měkká, rozmixujeme, přilijeme vodu, vložíme cizrnu a prohřejeme.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA