Jdi na obsah Jdi na menu

Polévky

Příspěvky

Hráškový krém s mascarpone

 
13. 4. 2019 | | Rubrika: Polévky

Dýňové cappuccino

 
13. 4. 2019 | | Rubrika: Polévky

Okurkové gazpačo

 
13. 4. 2019 | | Rubrika: Polévky

Fenyklová polévka

 
11. 2. 2019 | | Rubrika: Polévky

Slovenská vánoční zelňačka

3 pytlíky bílého kyselého zelí, 2 hrsti sušených jablek, 2 hrsti sušených švestek, 2 hrsti sušených hub a 4 paprikové klobásy vcelku zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Vaříme zakryté 80 minut, nebo 45 minut v papiňáku. Vyndáme klobásy, přidáme 3 šlehačky a povaříme. Podáváme s nakrájenou klobásou.

 
4. 1. 2019 | | Rubrika: Polévky

Bramborová polévka Vichyssoise

 
8. 9. 2017 | | Rubrika: Polévky

Krém z pečených batátů

 
5. 9. 2017 | | Rubrika: Polévky

Čínská zelená polévka

500 g mangoldu nakrájíme na nudličky a povaříme 15 minut asi v 1 l zeleninového vývaru. V misce smícháme 2 rozdrcené chilli papričky, po 1 lžíci vinného octa, sójové omáčky, cukru a sherry, vše přidáme do vývaru a ještě 3–4 minuty povaříme na slabém plameni.

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Polévky