Jdi na obsah Jdi na menu

Polévky

Příspěvky

Celerová polévka se sýrovými trojúhelníčky

1 celer, 1 lžíce másla, ¾ litru vývaru, 1 šlehačka, 1 cibule, 4 plátky toustového chleba, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného ementálu, slunečnicový olej, petrželka, sůl, pepř...

 
14. 6. 2016 | | Rubrika: Polévky

Studená polévka Gaspacho

1 nakrájenou cibuli, 2 konzervy loupaných rajčat, 3 rozetřené stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 sklenici rajčatové šťávy, mletý pepř a sůl rozmixujeme. Přidáme nakrájenou ½ okurky a 1 zelenou papriku a necháme 6 hodin chladit. Porce můžeme ozdobit lžičkou smetany.

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Polévky

Čínská zelená polévka

500 g mangoldu nakrájíme na nudličky a povaříme 15 minut asi v 1 l zeleninového vývaru. V misce smícháme 2 rozdrcené chilli papričky, po 1 lžíci vinného octa, sójové omáčky, cukru a sherry, vše přidáme do vývaru a ještě 3–4 minuty povaříme na slabém plameni.

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Polévky
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA