Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninové

Příspěvky

Ostřejší zeleninová polévka

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule pokrájená nadrobno, 1 lžička najemno nastrouhaného zázvoru, 1 stroužek česneku, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky pálivé papriky, 850 ml zeleninového vývaru, 2 velké mrkve nakrájené na kolečka, 400g konzerva cizrny, 100 g zelených fazolek, sůl...

 
20. 11. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Celerová zajíšená

Očistíme celer a nakrájíme ho na kusy. Ty uvaříme ve vývaru téměř doměkka. Nastrouháme je, vložíme zpět do vývaru, přidáme jíšku, povaříme, a nakonec přidáme petržel.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Švajcká pivní

3 dl piva, 0,8 I vývaru, 250 g šlehačky, 2 žloutky, 200 g bílého jogurtu, 50 g eidamu, 150 g cibule, 50 g másla, 80 g mrkve...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Kolumbus

1 konzerva sterilované kukuřice, 1 konzerva sterilovaných červených fazolí, 5 dl mléka nebo smetany, 5 dl vývaru, 150 g strouhaného sýru, 3 mrkve, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1–2 lžíce nasekané petrželky, špetka strouhaného muškátového oříšku, mletý pepř, Alpská česneková sůl...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Kapustová s tofu

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kapustu nakrájenou na nudličky a podusíme. Přidáme mletý kmín, oregano, česnek, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přimícháme rajčatový protlak, na kostky nakrájené uzené tofu, dolijeme vodu a necháme přejít varem.

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Krémová s fenyklem a bílými fazolemi

2 fenykly, 2 plechovky bílých fazolí (nebo 150 g suchých fazolí, den předem namočených a doměkka uvařených), 1 cibule nasekaná nadrobno, 1 dl bílého vína, 6 dl zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, špetka muškátového květu, na sucho opražená fenyklová semínka, sýr Grana Padano k podávání, sůl a pepř...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Cuketová s mátou

Malá cuketa, 4 střední brambory, 1 malá cibule, kmín, sůl, olej, 200 g brynzy, čerstvá máta...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Rajčatová s tvarohovými knedlíčky

200 g vařené rýže, 50 g netučného tvarohu, 2 žloutky, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce posekaných slunečnicových semínek, 2 lžíce posekané petrželky, sůl, pepř

450 ml vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 50 g rajčatového protlaku, 600 g rajčat, 250 ml rajčatové šťávy, 2 snítky bazalky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce škrobu

150 g zakysané krémové smetany, 3 lžíce mléka, petrželka na ozdobu...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Hustá brokolicová

1 brokolice, pokrájená, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule nasekaná najemno, 2 stroužky česneku na tenké plátky, 1x 400g plechovka bílých fazolí, okapaných, asi 1 litr kuřecího vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce piniových oříšků nasucho opražených, 15 g parmazánových hoblin...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Kukuřičná indiánská

300 g slaniny, 1 velká cibule, 2 stonky řapíkového celeru, 2 zelené paprikové lusky, 300 g kukuřičných zrn, 2 větší brambory, 100 g hladké mouky, 1 litr mléka, bobkový list, mletá sladká paprika, zelená petrželka, sůl...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Ředkvičková

1 cibule, 2 svazky ředkviček, 100 g smetanového sýra, 100 ml sladké smetany, 2 lžíce másla, 750 ml drůbežího vývaru, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, citronová šťáva...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Chřestová

Sklenice chřestu, ¼ l smetany, 50 g sýra (nejlépe gouda), máslo, mouka, kuřecí vývar, muškátový ořech, sůl...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Mrkvová s pomerančem

250 g mrkve, 1 lžíce másla, mouka, 60 g cukru, 1 nakrájená cibule, 2 lžíce citronové šťávy, šťáva z jednoho pomeranče, stroužek česneku, pepř, sůl, kuřecí vývar, smetana...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Pastináková

750 g pastináku, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička semen koriandru, 1 lžička mletého kmínu, 1/2 lžičky hořčičných semen, 1/2 lžičky kurkumy, 2 lžíce oleje nebo másla, 1 l zeleninového vývaru...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Kapustová krémová

250 g kapusty, 1 cibule, 1 mrkev, 1 malý celer, 350 g brambor, 2 stroužky česneku, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, pepř, sůl, kmín...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA