Jdi na obsah Jdi na menu

Studená kuchyně

Příspěvky

Fazolový salát se smetanou a křenem

500 g vařených červených fazolí, 200 g tvrdého sýra, 2 dl zakysané smetany, 70 g čerstvého strouhaného křenu, 50 g póru, ocet, špetka cukru, sůl…

 
12. 11. 2017 | | Rubrika: Saláty

Čočkový salát po ligursku

100 g suché čočky nebo 250 g vařené, 250 g keříčkových rajčat, černé olivy, 1 menší jarní cibulka, extra panenský olivový olej, suché oregano, 1 stroužek česneku střední velikosti, sůl, třtinový cukr…

 
26. 10. 2017 | | Rubrika: Saláty

Paprikové závitky se sýrovou náplní

4 červené papriky, 250 g žervé, malý svazek čerstvé bazalky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl…

 
23. 10. 2017 | | Rubrika: Jiné

Salát z krup s paprikami

300 g krup, 100 g ovčího sýra, 3 rajčata, 2 menší barevné papriky, 1 pálivá paprička, olivový olej, špetka mleté sladké papriky, sůl…

 
23. 10. 2017 | | Rubrika: Saláty

Marinované papriky

4 barevné papriky, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, vinný ocet, hrst listové petržele, sůl…

 
23. 10. 2017 | | Rubrika: Saláty

Thajský okurkový salát

1 salátová okurka, několik lístků čerstvé bazalky, 1 lžíce sezamových semínek, sůl

Zálivka: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 stroužek česneku...

 
7. 10. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát z krup s rajčaty, sýrem a olivami

100 g ječných krup, 100 g polotučného sýra (nemusí být kravský), 10–12 datlových rajčat, 12 vypeckovaných zelených oliv, směs bylinek (máta, bazalka, pažitka), trochu citronové šťávy, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř...

 
6. 10. 2017 | | Rubrika: Saláty

Fazolová pomazánka

200 g bílých fazolí, 1 lžíce vody, 1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, majoránka, bílý pepř, sůl, sójová omáčka...

 
26. 9. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Pikantní zeleninová pomazánka

Pomazánkové máslo, jemně nastrouhaná kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), cibule, česnek, citronová šťáva, sůl

 
26. 9. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Letní salát

2 mrkve, 1 cibule, 1½ papriky (nejlépe 3x ½ různobarevných), 1 jablko, 100 g goudy nebo tučného eidamu…

 
26. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Fazolkový salát s rajčaty a vejci

300 g mražených fazolových lusků, 2 červené cibule, 4 střední rajčata, 4 vejce natvrdo, 3 lžíce nakrájené pažitky, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, špetka cukru, pepř, sůl...

 
8. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Lehký bramborový salát se žloutkovou zálivkou

1 kg brambor, 3 vejce, 3 mrkve, 2 žluté papriky, 150 g bílého jogurtu, 100 g eidamu, 100 g pórku, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst nasekané zelené petrželky, kurkuma, mletý pepř, sůl, několik listů salátu na ozdobu...

 
8. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Marinované lilky s rajčaty po tádžicku

2 velké lilky, 2 velká rajčata, 3 stroužky prolisovaného česneku, ½ šálku jemně nakrájené petrželky, ½ šálku jemně nakrájeného čerstvého kopru, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 3–4 lžíce olivového oleje...

 
7. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Vietnamské letní závitky

8 velkých plátů rýžového papíru, 150 g vyloupaných mražených krevet, 200 g vařených rýžových nudlí, 150 g ledového salátu, 100 g mrkve, 100 g okurky, čerstvý koriandr, máta nebo perila, 1 vejce

Na sladkokyselou omáčku: 3 lžíce teplé vody, 1,5–2 lžíce rybí omáčky, 1,5 lžičky cukru, 2 lžičky octa, 1 chilli paprička nasekaná najemno, 1 stroužek česneku nasekaný najemno...

 
7. 9. 2017 | | Rubrika: Jiné

Marocký salát z vařené mrkve

½ kg mrkve, oloupané a nakrájené na tenké plátky, 3 až 4 polévkové lžíce olivového oleje, 2 velké rozdrcené stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti, 1 lžička římského kmínu, 2 až 3 lžíce čerstvé citronové šťávy (podle chuti), ¼ šálku nakrájené petrželky...

 
6. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA