Jdi na obsah Jdi na menu

Studená kuchyně

Příspěvky

Salát z rýžových nudlí

Širší rýžové nudle, vyloupané krevety, sezamový nebo arašídový olej, sezamové semínko nebo arašídy, pórek nebo jarní cibulka, tvrdší zelenina (mrkev, bílá ředkev, kedluben, tlustostěnná paprika)...

 
11. 6. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát ze tří druhů luštěnin

Alespoň dva druhy vařených fazolí, cizrna, jarní cibulka, příp. řapíkatý celer a petržel

Zálivka: olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, příp. med a jemně mletá hořčice...

 
28. 5. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát z řapíkatého celeru

1 řapíkatý celer, 2 velká jablka (zakápnout citronovou šťávou), 2 zakysané smetany, hrst jader vlašských ořechů, sůl, pepř

 
19. 4. 2017 | | Rubrika: Saláty

Celerové lupínky

Celer (nebo i mrkev nebo řepu) očistíme a naloupeme škrabkou na brambory na tenké plátky. Ty osmažíme v oleji, osolíme a podáváme.

 

 
9. 4. 2017 | | Rubrika: Jiné

Polentový slaný koláč se špenátem

Uvaříme polentu podle základního receptu. Mezitím si připravíme zálivku z vejce, nastrouhaných nebo rozetřených sýrů a mléka nebo zakysané smetany a ochutíme solí a pepřem. Polentu vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Poklademe špenátem, případně zasypeme cibulí nakrájenou na jemné proužky a zalijeme zálivkou. Pečeme na 175 °C asi 35 minut v horkovzdušné troubě, v klasické o něco déle. Povrch by měl být zlatavý. Koláč necháme před krájením vychladnout.

 
27. 3. 2017 | | Rubrika: Jiné

Nivová pomazánka

Nivu nastrouháme najemno, utřeme s trochou taveného nebo čerstvého sýra a případně zředíme mlékem. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodnou ozdobou jsou rajče, paprika nebo vlašský ořech.

 
4. 2. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Pomazánka z bílých fazolí

400g konzerva bílých fazolí okapaných, 2 stroužky česneku nahrubo nasekané, 1 lžička rozmarýnu, 2 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, sůl, pepř...

 
27. 1. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Celerová pomazánka

1 menší celer nastrouháme najemno, pokapeme citronovou šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu menší cibule, 1 majolku a podle chuti osladíme a osolíme.

 
1. 1. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Salát s teplými brambory a špenátem

500 g salátových brambor, 3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl, 2 červené cibule, 140 g žampionů, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce červeného vinného octa, 100 g špenátových listů, 85 g sýra s modrou plísní...

 
19. 12. 2016 | | Rubrika: Saláty

Luxusní mrkvový salát

5 velkých mrkví, 2–3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, sůl, čerstvé bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka, koriandr...)...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Bramborový salát s cizrnou

Zhruba 1 kg brambor uvaříme ve slupce doměkka, necháme zchladnout a nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme 2 uvařené mrkve a 1 petržel nakrájenou na tenká kolečka, 5 najemno nasekaných nakládaných okurek, ½ plechovky nakládané kukuřice, 2 lžíce plnotučné hořčice, majolku podle chuti a 250 g nakládané cizrny. Zamícháme a dochutíme solí.

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Čočkový salát s brambory

150 g čočky, 2 bobkové listy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1 cibule nadrobno nakrájená, 1 stroužek česneku prolisovaný, šťáva z poloviny citronu, sůl a pepř, 2 vařené nakrájené brambory, natrhaný salát...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Teplý bramborový salát s uzenou makrelou

800 g brambor, 200 g zakysané smetany, 2 lžičky konzervovaného křenu, šťáva ze 2 citronů, maso ze 2 uzených makrel (dohromady asi 400 g), 100 g rukoly, sůl, čerstvě mletý pepř...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Hermelínový dortík

2 větší nebo 4 malé vyzrálé hermelíny bez příchuti, 200 g lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, špetka soli, několik listů zeleného salátu, půlky jader vlašských ořechů a kuličky hroznového vína na ozdobu...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Jiné

Coleslaw

Hlávka zelí, několik mrkví, majonéza, citronová šťáva, sůl, pepř, cukr

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Saláty


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA