Jdi na obsah Jdi na menu

Studená kuchyně

Příspěvky

Nivová pomazánka

Nivu nastrouháme najemno, utřeme s trochou taveného nebo čerstvého sýra a případně zředíme mlékem. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodnou ozdobou jsou rajče, paprika nebo vlašský ořech.

 
4. 2. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Pomazánka z bílých fazolí

400g konzerva bílých fazolí okapaných, 2 stroužky česneku nahrubo nasekané, 1 lžička rozmarýnu, 2 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, sůl, pepř...

 
27. 1. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Celerová pomazánka

1 menší celer nastrouháme najemno, pokapeme citronovou šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu menší cibule, 1 majolku a podle chuti osladíme a osolíme.

 
1. 1. 2017 | | Rubrika: Pomazánky

Salát s teplými brambory a špenátem

500 g salátových brambor, 4 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl, 2 červené cibule, 140 g žampionů, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce červeného vinného octa, 100 g špenátových listů, 85 g sýra s modrou plísní...

 
19. 12. 2016 | | Rubrika: Saláty

Luxusní mrkvový salát

5 velkých mrkví, 2–3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, sůl, čerstvé bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka, koriandr...)...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Bramborový salát s cizrnou

Zhruba 1 kg brambor uvaříme ve slupce doměkka, necháme zchladnout a nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme 2 uvařené mrkve a 1 petržel nakrájenou na tenká kolečka, 5 najemno nasekaných nakládaných okurek, ½ plechovky nakládané kukuřice, 2 lžíce plnotučné hořčice, majolku podle chuti a 250 g nakládané cizrny. Zamícháme a dochutíme solí.

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Čočkový salát s brambory

150 g čočky, 2 bobkové listy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1 cibule nadrobno nakrájená, 1 stroužek česneku prolisovaný, šťáva z poloviny citronu, sůl a pepř, 2 vařené nakrájené brambory, natrhaný salát...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Teplý bramborový salát s uzenou makrelou

800 g brambor, 200 g zakysané smetany, 2 lžičky konzervovaného křenu, šťáva ze 2 citronů, maso ze 2 uzených makrel (dohromady asi 400 g), 100 g rukoly, sůl, čerstvě mletý pepř...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Hermelínový dortík

2 větší nebo 4 malé vyzrálé hermelíny bez příchuti, 200 g lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, špetka soli, několik listů zeleného salátu, půlky jader vlašských ořechů a kuličky hroznového vína na ozdobu...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Jiné

Coleslaw

Hlávka zelí, několik mrkví, majonéza, citronová šťáva, sůl, pepř, cukr

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Saláty

Zdravější než tatarka

Kelímek dobrého bílého jogurtu, najemno nastrouhaná nakládaná okurka, lžíce nadrobno nakrájené cibule, lžička najemno mleté hořčice, trošičku Vegety, pár kapek octa, případně lžička nevýrazného oleje a trochu soli

 
21. 5. 2016 | | Rubrika: Jiné

Lehká sójová majonéza

Na 1/2 litru: 200 ml vody, 50 g hladké mouky, 50 g slunečnicového oleje, 1/2 lžíce zeleninového bujónu Wurzl, sůl, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, sójový nápoj Provamel

 
21. 5. 2016 | | Rubrika: Jiné

Bruschetta

Na mělkém talíři rozmícháme olivový olej a rozdrcený česnek. Touto směsí protáhneme silné plátky bílého chleba a v troubě je zapečeme. Mezitím rozkrájíme na kousky rajčata, zbavíme je semínek, přidáme čerstvou bazalku a osolíme. Přemístíme na grilované chleby, ozdobíme olivami nebo parmazánem a ihned podáváme.

 
21. 5. 2016 | | Rubrika: Jiné

Kozí rohy plněné balkánským sýrem

Z papriček odkrojíme horní část se stopkou, podélně je nařízneme, pootevřeme a opatrně je zbavíme jádřince. Pak je naplníme balkánským sýrem. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a papričky zvolna opečeme ze všech stran. Poté obsah pánvičky vložíme do misky, posypeme jemně usekaným česnekem a nahrubo natrhanou petrželovou natí, zlehka promícháme a necháme odležet přes noc v chladu. Podáváme s listovým salátem a bílým pečivem.

 
21. 5. 2016 | | Rubrika: Jiné

Plněná vejce

Vejce natvrdo podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutek a utřeme ho s máslem, nastrouhaným sýrem, hořčicí a nastrouhanými nakládanými okurkami. Směs osolíme a naplníme jí bílky. Ozdobíme červenou paprikou a podáváme s pečivem a nakládanými okurkami.

 
21. 5. 2016 | | Rubrika: Jiné


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA