Jdi na obsah Jdi na menu

Studená kuchyně

Příspěvky

Salát z Pantellerie

1 červená cibule, 1 lžíce bílého vinného octa, 5 brambor, 5 rajčat, 1 feferonka, 1 lžíce kaparů, hrst černých oliv, oregano, bazalka, olivový olej extra panenský, sůl...

 
14. 4. 2019 | | Rubrika: Saláty

Marinovaný sladkokyselý květák

Květák, nakládané cibulky a/nebo kukuřičky, bílé víno, jablečný ocet, hřebíček, bobkové listy, celý pepř, sůl, med...

 
11. 4. 2019 | | Rubrika: Jiné

Pestrý květákový salát

150 g mrkve, 50 g nakládaného hrášku nebo čerstvého pórku, sůl, 500 g květáku, 3 lžičky octa, 2 bobkové listy, 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, petrželová nebo pažitková nať, šťáva z ½ citronu..

 
7. 4. 2019 | | Rubrika: Saláty

Salát z pekingského zelí s cherry rajčaty a kukuřicí

½ středního pekingského zelí, 10–12 cherry rajčat, ½ konzervy kukuřice, 1 střední cibule nebo svazek pažitky, 2 lžíce majonézy + 3 polévkové lžíce přírodního jogurtu, sůl, pepř, ½ lžíce citrónové šťávy...

 
25. 2. 2019 | | Rubrika: Saláty

Bulgurový salát s fazolemi a olivami

200 g bulguru, ½ kostky zeleninového bujónu, 70 g barevné papriky, 30 g cibule, 40 g bílých konzervovaných fazolí, 35 g (půl sáčku) zelených oliv, 4 lžíce octa Balsamico bianco nebo jablečného, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petržele, 1 vrchovatá lžička koření kari, sůl...

 
11. 2. 2019 | | Rubrika: Saláty

Salát z pekingského zelí, mrkve a kukuřice

1 malá konzerva kukuřice, 1 malá hlávka pekingského zelí, půl póru (pouze bílá část), 2 mrkve, 1 vrchovatá lžička polotučné hořčice, 1 lžička cukru krupice, 3 lžičky octa z červeného vína, 1 kelímek zakysané smetany, sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti...

 
6. 2. 2019 | | Rubrika: Saláty

Okurky na řecký způsob

400 g okurek, 4 mladé cibulky, 200 g brambor, 20 g olivového oleje, mletý černý pepř, špetka cukru, 3 lžíce masového vývaru, 1 citron, sůl...

 
3. 2. 2019 | | Rubrika: Saláty

Placičky z tvarůžků

1 větší balíček tvarůžků, 1 kostka tvarohu, 3 velké uvařené brambory, 1 vejce, polohrubá mouka dle potřeby, sůl, pepř, kmín…

 
24. 7. 2018 | | Rubrika: Jiné

Bramborové doutníky

500 g vařených brambor, 1 vejce, sůl podle chuti, 200 g polohrubé mouky + na podsyp, 100 g sýra Niva, přibližně 30 ks zelených fazolových lusků, olej na smažení podle potřeby…

 
24. 7. 2018 | | Rubrika: Jiné

Salát s balkánským sýrem

100 g balkánského sýra, 1 menší pekingské zelí, 2 natvrdo vařená vejce, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl…

 
19. 7. 2018 | | Rubrika: Saláty

Dip z tuňáka

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji částečně zcezená (nebo ve vlastní šťávě zcezená + 4 lžičky olivového oleje), 2 stroužky česneku, 2 lžíce kaparů, 2 lžičky limetkové šťávy, 3 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, petrželka na ozdobu

 
27. 5. 2018 | | Rubrika: Pomazánky

Zapečené syrečkové chuťovky

Krajíčky chleba slabě namažeme máslem, obložíme plátky cibule, posypeme nastrouhanými tvarůžky a poprášíme sladkou paprikou. V troubě krátce zapečeme.

 
8. 5. 2018 | | Rubrika: Jiné

Středozemní těstovinový salát

320 g těstovinových motýlků nebo mušliček, 250 g cherry rajčat, 1 větší hrst oliv, 100 g balkánského sýra, hrst bazalky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, pepř…

 
28. 4. 2018 | | Rubrika: Saláty

Farmářský salát

Celer a mrkev nastrouháme najemno a v cedníku spaříme. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a majonézou, dochutíme solí a případně i citronovou šťávou. Necháme v chladu odležet.

 
20. 4. 2018 | | Rubrika: Saláty

Thajský okurkový salát II.

1 menší salátová okurka, 1 menší červená cibule, 1 lžíce pražených arašídů, sůl

Zálivka: 1 lžíce cukru, 3 lžíce vody, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce jablečného octa…

 
20. 3. 2018 | | Rubrika: Saláty