Jdi na obsah Jdi na menu

Luštěniny

Příspěvky

Fazole alla puttanesca

1 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce kapary, 4 lžíce černých oliv, 4 feferonky (nemusí být), 400 g oloupaných a nadrobno nakrájených rajčat (nebo konzerva rajčat), 600 g uvařených bílých fazolí (nebo 2 konzervy), hrst nasekané petrželové natě...

 
12. 3. 2017 | | Rubrika: Luštěniny

Čočka ve víně

250 g čočky, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 3 lžíce slunečnicového oleje...

 
13. 1. 2017 | | Rubrika: Luštěniny

Fazolová kaše

Fazole uvaříme zcela doměkka. Scedíme a ještě horké propasírujeme. Do fazolové kaše nalijeme olivový olej anebo v oleji smaženou cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mletý pepř, papriku a sůl; anebo přidáme mléko, máslo, pepř a sůl. Dobře rozmícháme nebo rozmixujeme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Čočka s bazalkou a oreganem

Uvaříme čočku. Připravíme si jíšku, vmícháme čočku, okořeníme Vegetou, bazalkou a oreganem, dosolíme a necháme přejít varem.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Smaženky z hrachové kaše

Do hrachové kaše vmícháme vejce a zahustíme strouhankou, případně přikořeníme. Tvarujeme nugetky, obalujeme je ve strouhance a smažíme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Čočka s kořenovou zeleninou

Čočku přes noc namočíme. Vyměníme vodu a uvaříme téměř doměkka. Nakrájenou či nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme s cibulí na oleji, přidáme čočku a zeleninový bujón a okořeníme majoránkou. Dodusíme a ke konci přidáme vinný ocet či citronovou šťávu a rozdrcený česnek.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Mungo se zeleninou na kari

200 g uvařených fazolí mungo, 3 mrkve, ½ celeru, 1 cibule, 4 rajčata, 2 lžíce másla, kari koření, sůl, bílý pepř, 200 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany...

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Cizrnový guláš se zeleninou

400 g konzervované nebo předem uvařené cizrny i s nálevem, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce mleté sladké papriky, 2 velké brambory, 2 mrkve, ¼ středního celeru, 2 kostky bujónu, 1 pálivá paprička zbavená semen a posekaná, 1 lžička drceného kmínu, sůl, 1 lžíce sušené majoránky...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Cisója

Sójové kostky, cizrna, rajčata, paprika, cibule, sůl, trocha cukru, olej, vegeta, sójová omáčka...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Cizrna po itaIsku

1 středně velká cuketa,  3 rajčata, 1 konzerva cizrny, 1,5 lžíce olivového oleje,1-2 stroužky česneku, petržel, citronová šťáva...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Čočka s rýží po indicku

250 g rýže, 250 g čočky, 1–2 cibule, 50 g másla, několik plátků zeleného čerstvého zázvoru, zrnkový pepř a hřebíček podle chuti, 1 nebo 2 bobkové listy, malý kousek skořice a sůl...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Manděra

500 g brambor, 250 g hrachu, pepř, sůl, cibule...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Cizrna na paprice II.

Uvařená cizrna s trochou nálevu, nakrájená cibule, mléko, hladká mouka, bazalka, bobkový list, slunečnicový olej, mletá paprika, Vegeta, sójová omáčka, sůl...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Cizrna na paprice

200 g sušené cizrny, 1 lžička sušené majoránky, 1–2 lžíce olivového oleje, 2 větší cibule nakrájené nadrobno, 1 lžíce sladké papriky, 1 větší pórek nakrájený našikmo, 1 smetana, šťáva z citronu k dochucení...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Čočka po orientálsku

Opláchnutou čočku (350 g) namočíme na několik hodin do studené vody. Velkou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a osmažíme s lžičkou kari kořením na 3 lžících rozehřátého oleje a 30 g másla. Přidáme čočku, 3 lžíce rajčatového protlaku, lžičku cukru, podlijeme a dusíme doměkka. Podléváme jen malým množstvím vody, aby při dušení byla téměř odpařená. Hotovou čočku osolíme, opepříme a okyselíme lžičkou octa.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěniny


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA