Jdi na obsah Jdi na menu

Těstoviny s cizrnou

200 g cizrny, 150 g rýhovaných těstovin (škebličky, penne, ...) nebo tagliatelle, 1 stroužek česneku, zeleninový vývar, snítka rozmarýnu, strouhaný parmezán nebo pecorino, extra panenský olivový olej, sůl, černý pepř, a dále...

Po toskánsku: 250 g loupaných rajčat nebo konzerva rajčatové pasty

Se zeleninou: 50 g mrkve, 50 g cibule, 50 ml bílého vína

Den předem namočíme cizrnu. Uvaříme ji v nové vodě doměkka, vývar z ní zachováme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej. Přidáme příp. cibuli, příp. nadrobno nakrájenou mrkev, nasekaný česnek a rozmarýn, trochu osmahneme, přidáme příp. nakrájená rajčata nebo rajčatovou pastu, příp. víno, vývar z cizrny a povaříme. Přidáme těstoviny, dolijeme zeleninovým vývarem, aby těstoviny byly ponořené, dosolíme a vaříme. Mezitím zhruba třetinu konzervované cizrny rozmixujeme s trochou vývaru a přidáme k těstovinám. Ke konci vaření přidáme zbylou cizrnu. Podáváme posypané mletým černým pepřem, zastříknuté olivovým olejem a posypané nastrouhaným sýrem.

testoviny_s_cizrnou_po_toskansku.jpg