Jdi na obsah Jdi na menu

Houby

Příspěvky

Houby s tarhoňou

300 g lesních hub, 250 g tarhoni, 1 malá cibule, 2 lžičky uzené papriky, olej, sůl, majoránka, libeček, pepř, kmín...

 
19. 9. 2017 | | Rubrika: Houby

Houbová omáčka s vínem

2 lžíce másla, 1 šalotka nakrájená nadrobno, 400 g čerstvých hub očištěných a nakrájených na kousky, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml suchého bílého vína, 300 ml zeleninového nebo houbového vývaru, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a čerstvě namletý pepř, špetka muškátového oříšku...

 
7. 9. 2017 | | Rubrika: Houby

Grilované žampiony se sýrem

Žampiony oloupeme a zbavíme nožiček. Naskládáme je do zapékací misky, osolíme, trochu pokapeme citronovou šťávou, do každého kloboučku vložíme kousek výraznějšího sýra a vložíme pod gril, dokud se sýr neroztaví.

 
27. 1. 2017 | | Rubrika: Houby

Karbanátky z hlívy

500 g hlív (nebo jiných čerstvých hub), 1 vejce, 30 g cibule, 20 g tuku, pepř, sůl, kmín, majoránka, stroužek česneku, 150 g strouhanky, 150 g sádla nebo oleje na smažení...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Hlíva jako řízek

Umyté a okapané kloboučky hlívy nasolíme a mírně opepříme, vhodné je kloboučky ze spodní strany potřít česnekem rozetřeným se solí. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme na tuku pomalu do zlatova. Podáváme s bramborem a salátem.

 

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Plněné žampióny se sýrem

300 g velkých žampiónů, šťáva z ½ citrónu, 2 cibule, 20 g másla, 3 stroužky česneku, 2 svazky petrželky, 50 g uzeného sýra, sůl, pepř...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Plněné žampióny na smetaně

500 g velkých žampiónů, 60 g másla, 1 malá cibule, 120 g lepivé rýže, 3 dl kyselé smetany, pažitka, pepř, sůl...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Palačinky s liškami

Lišky podusíme na cibuli. Po částech dáváme na pánev, zalijeme palačinkovým těstem a výslednou palačinku podáváme se strouhaným sýrem.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Lišky na smetaně

400 g lišek, 200 ml smetany, 1 cibule, 2–3 lžíce hladké mouky, máslo, olej, ocet, celé nové koření, bobkový list, 1 lžička cukru, sůl

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Houbová omáčka

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a uvaříme s kmínem, bobkovým listem, novým kořením a solí a/nebo s bujónem (Karpatský). Přilijeme závrtku ze sladké smetany a polohrubé mouky a necháme povařit. Nakonec můžeme přikyselit.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Hlíva ústřičná v chalupářské omáčce

2 balíčky hlívy ústřičné, 1 střední cibule, 2–3 stroužky česneku, ½ lžičky mletého pepře, 1½ lžičky hořčice, ½ hrnku vody, 1 lžíce sušeného rýžového mléka...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Houby

Podkrkonošský hubník

Hrst sušených hub, 6 celozrnných housek, 0,1 l mléka, 1 vejce, 4 lžíce krupice, 40 g sádla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Houby
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA