Jdi na obsah Jdi na menu

Saláty

Příspěvky

Thajský okurkový salát

1 salátová okurka, několik lístků čerstvé bazalky, 1 lžíce sezamových semínek, sůl

Zálivka: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 stroužek česneku...

 
7. 10. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát z krup s rajčaty, sýrem a olivami

100 g ječných krup, 100 g polotučného sýra (nemusí být kravský), 10–12 datlových rajčat, 12 vypeckovaných zelených oliv, směs bylinek (máta, bazalka, pažitka), trochu citronové šťávy, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř...

 
6. 10. 2017 | | Rubrika: Saláty

Letní salát

2 mrkve, 1 cibule, 1½ papriky (nejlépe 3x ½ různobarevných), 1 jablko, 100 g goudy nebo tučného eidamu…

 
26. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Lehký bramborový salát se žloutkovou zálivkou

1 kg brambor, 3 vejce, 3 mrkve, 2 žluté papriky, 150 g bílého jogurtu, 100 g eidamu, 100 g pórku, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst nasekané zelené petrželky, kurkuma, mletý pepř, sůl, několik listů salátu na ozdobu...

 
8. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Marinované lilky s rajčaty po tádžicku

2 velké lilky, 2 velká rajčata, 3 stroužky prolisovaného česneku, ½ šálku jemně nakrájené petrželky, ½ šálku jemně nakrájeného čerstvého kopru, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 3–4 lžíce olivového oleje...

 
7. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Marocký salát z vařené mrkve

½ kg mrkve, oloupané a nakrájené na tenké plátky, 3 až 4 polévkové lžíce olivového oleje, 2 velké rozdrcené stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti, 1 lžička římského kmínu, 2 až 3 lžíce čerstvé citronové šťávy (podle chuti), ¼ šálku nakrájené petrželky...

 
6. 9. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát z rýžových nudlí

Širší rýžové nudle, vyloupané krevety, sezamový nebo arašídový olej, sezamové semínko nebo arašídy, pórek nebo jarní cibulka, tvrdší zelenina (mrkev, bílá ředkev, kedluben, tlustostěnná paprika, fazolkové lusky)...

 
11. 6. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát ze tří druhů luštěnin

Alespoň dva druhy vařených fazolí, cizrna, jarní cibulka, příp. řapíkatý celer a petržel

Zálivka: olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, příp. med a jemně mletá hořčice...

 
28. 5. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát z řapíkatého celeru

1 řapíkatý celer, 2 velká jablka (zakápnout citronovou šťávou), 2 zakysané smetany, hrst jader vlašských ořechů, sůl, pepř

 
19. 4. 2017 | | Rubrika: Saláty

Salát s teplými brambory a špenátem

500 g salátových brambor, 3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl, 2 červené cibule, 140 g žampionů, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce červeného vinného octa, 100 g špenátových listů, 85 g sýra s modrou plísní...

 
19. 12. 2016 | | Rubrika: Saláty

Luxusní mrkvový salát

5 velkých mrkví, 2–3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, sůl, čerstvé bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka, koriandr...)...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Bramborový salát s cizrnou

Zhruba 1 kg brambor uvaříme ve slupce doměkka, necháme zchladnout a nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme 2 uvařené mrkve a 1 petržel nakrájenou na tenká kolečka, 5 najemno nasekaných nakládaných okurek, ½ plechovky nakládané kukuřice, 2 lžíce plnotučné hořčice, majolku podle chuti a 250 g nakládané cizrny. Zamícháme a dochutíme solí.

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Čočkový salát s brambory

150 g čočky, 2 bobkové listy, 2 brambory, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 cibule nadrobno nakrájená, 1 stroužek česneku prolisovaný, šťáva z poloviny citronu, sůl a pepř, natrhaný salát (např. rukola)...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Teplý bramborový salát s uzenou makrelou

800 g brambor, 200 g zakysané smetany, 2 lžičky konzervovaného křenu, šťáva ze 2 citronů, maso ze 2 uzených makrel (dohromady asi 400 g), 100 g rukoly, sůl, čerstvě mletý pepř...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Saláty

Coleslaw

Hlávka zelí, několik mrkví, majonéza, citronová šťáva, sůl, pepř, cukr

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Saláty


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA