Jdi na obsah Jdi na menu

Hlavní jídla

Příspěvky

Fazole alla puttanesca

1 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce kapary, 4 lžíce černých oliv, 4 feferonky (nemusí být), 400 g oloupaných a nadrobno nakrájených rajčat (nebo konzerva rajčat), 600 g uvařených bílých fazolí (nebo 2 konzervy), hrst nasekané petrželové natě...

 
12. 3. 2017 | | Rubrika: Luštěniny

Italské rizoto

150 g másla, 1 menší cibule, 320 g kulatozrnné rýže s vysokým obsahem škrobu (Arborio nebo Carnaroli), 200 ml suchého bílého vína, zeleninový vývar, sůl, pepř, 4 lžíce strouhaného parmazánu nebo Grana Padano...

 
11. 3. 2017 | | Rubrika: Obiloviny

Zeleninové placky

200 g kysaného zelí, 3 brambory, 1 mrkev, ½ cibule, 1 stroužek česneku, kousek celeru, 1 vejce, 1 lžička majoránky, sůl, mleté ovesné vločky a hladká mouka na zahuštění ...

 
1. 2. 2017 | | Rubrika: Zelenina

Grilované žampiony se sýrem

Žampiony oloupeme a zbavíme nožiček. Naskládáme je do zapékací misky, osolíme, trochu pokapeme citronovou šťávou, do každého kloboučku vložíme kousek výraznějšího sýra a vložíme pod gril, dokud se sýr neroztaví.

 
27. 1. 2017 | | Rubrika: Houby

Zeleninové kari

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 700 g brambor, 4 mrkve, 2 petržele, 2 lžíce koření kari, 1 l zeleninového vývaru, 100 g červené čočky, hrst čerstvého koriandru, 200 g bílého jogurtu, libanonský chléb jako příloha...

 
27. 1. 2017 | | Rubrika: Zelenina

Čočka ve víně

250 g čočky, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 3 lžíce slunečnicového oleje...

 
13. 1. 2017 | | Rubrika: Luštěniny

Palačinky z ovesných vloček

150 g jemných ovesných vloček, 2 vejce, 200 ml mléka, 2 lžíce přírodního cukru, špetka soli...

 
19. 6. 2016 | | Rubrika: Sladká

Fazolová kaše

Fazole uvaříme zcela doměkka. Scedíme a ještě horké propasírujeme. Do fazolové kaše nalijeme olivový olej anebo v oleji smaženou cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mletý pepř, papriku a sůl; anebo přidáme mléko, máslo, pepř a sůl. Dobře rozmícháme nebo rozmixujeme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Čočka s bazalkou a oreganem

Uvaříme čočku. Připravíme si jíšku, vmícháme čočku, okořeníme Vegetou, bazalkou a oreganem, dosolíme a necháme přejít varem.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Luštěniny

Sladká vločková kaše

Dáme hřát mléko. Přidáme cukr podle chuti a vmícháme ovesné vločky rozmixované na prášek. Až kaše vařením zhoustne, podáváme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Sladká

Dušená mrkev

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a osmahneme. Osolíme, trošku podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a necháme chvíli dusit nebo vařit.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Cibulové smaženky

Cibuli nakrájíme příčně na silnější kroužky. Připravíme těstíčko z mouky, vejce, mléka (anebo bílého vína) a soli, kroužky do něj namáčíme a smažíme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Zadělávaná kapusta

Nakrájenou hlávkovou kapustu (nebo očištěné růžičky nebo nakrájené listy kadeřávku) uvaříme v minimálním množství vody nebo v páře. Usmažíme tmavší cibulovou jíšku, rozředíme vodou, přidáme kostku vývaru nebo Vegetu, mletý kmín a rozetřený česnek. Uvedeme do varu, přidáme kapustu a chvilku povaříme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Těstoviny s kečupovou omáčkou

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu nebo uvařenou sójovou drť nebo nakrájené sójové kostky a osmahnout. Přidáme kečup (je-li moc hustý, zředíme vodou), vegetu, prolisovaný česnek a povaříme. Podáváme na těstovinách posypané nastrouhaným sýrem.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Zapečené brambory s listovým špenátem (mangoldem) a omáčkou

Brambory nakrájíme na plátky a předvaříme ve slané vodě; špenát (pokrájené čepele mangoldu) blanšírujeme. Obojí dáme do pekáče. Připravíme si cibulovou jíšku, zředíme ji mlékem, dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a muškátovým oříškem. Omáčkou přelijeme brambory se špenátem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Brambory


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA