Jdi na obsah Jdi na menu

Těstoviny s houbami

250 g vřeten, 2 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 350 g žampionů nebo jiných hub, 2½ šálku vývaru, 400 g kokosového mléka, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy, 3 lžíce sójové omáčky, ½ lžičky mletého pepře, čerstvá nasekaná petrželka, sůl a pepř podle chuti

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejeme máslo. Přidáme nasekaný česnek a smažíme 2–3 minuty, dokud se nerozvoní. Přidáme houby nakrájené na kusy a smažíme další 3–4 minuty. Přidáme droždí a promícháme. Přidáme vývar, kokosové mléko, ocet, sójovou omáčku, mletý pepř a sůl. Promícháme a přidáme neuvařené těstoviny. Hrnec přikryjeme a vaříme na mírném ohni dokud tekutina není krémová a těstoviny uvařené. Ihned podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

testoviny_s_houbami.jpg