Jdi na obsah Jdi na menu

Omáčky

Příspěvky

Koprovka

Svazek čerstvého kopru, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml vývaru z masa nebo kostí, 200 ml mléka, sůl, ocet, cukr, 200–250 ml smetany na šlehání...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Omáčky

Svíčková bez svíčkové

Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo a spolu s nakrájenou cibulí osmahneme. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Uvaříme a případně rozmixujeme. Přidáme trochu smetany.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Omáčky

Králík s tyrolskou omáčkou

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji (sádle). (Rozpustíme na ní špek a opečeme králíka.) Podlijeme trochou vody a přidáme houbový bujón (masox). (Dáme dusit do trouby. Když je maso hotové, vyndáme ho.) Základ omáčky zředíme vodou a dáme vařit. Přidáme nakrájenou kyselou okurku, naložené či čerstvé houby, nasekané kapary a cibuli nakrájenou na proužky. Povaříme a zahustíme závrtkou ze smetany a hladké mouky. Můžeme dochutit octem.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Omáčky
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA