Jdi na obsah Jdi na menu

Zelenina

Příspěvky

Zeleninové placky

200 g kysaného zelí, 3 brambory, 1 mrkev, ½ cibule, 1 stroužek česneku, kousek celeru, 1 vejce, 1 lžička majoránky, sůl, mleté ovesné vločky a hladká mouka na zahuštění ...

 
1. 2. 2017 | | Rubrika: Zelenina

Zeleninové kari

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 700 g brambor, 4 mrkve, 2 petržele, 2 lžíce koření kari, 1 l zeleninového vývaru, 100 g červené čočky, hrst čerstvého koriandru, 200 g bílého jogurtu, libanonský chléb jako příloha...

 
27. 1. 2017 | | Rubrika: Zelenina

Dušená mrkev

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a osmahneme. Osolíme, trošku podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a necháme chvíli dusit nebo vařit.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Cibulové smaženky

Cibuli nakrájíme příčně na silnější kroužky. Připravíme těstíčko z mouky, vejce, mléka (anebo bílého vína) a soli, kroužky do něj namáčíme a smažíme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Zadělávaná kapusta

Nakrájenou hlávkovou kapustu (nebo očištěné růžičky nebo nakrájené listy kadeřávku) uvaříme v minimálním množství vody nebo v páře. Usmažíme tmavší cibulovou jíšku, rozředíme vodou, přidáme kostku vývaru nebo Vegetu, mletý kmín a rozetřený česnek. Uvedeme do varu, přidáme kapustu a chvilku povaříme.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Kedlubny v mléčné omáčce

2–3 větší kedlubny, 2 lžíce másla, 1 menší cibulka, sladká paprika, muškátový květ, sůl, pepř, ¼ I mléka, 1 lžíce hladké mouky...

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Hokkaidová kaše

Hokkaido nakrájíme na kostky a dusíme ve vodě. Na dně musí být aspoň 1 cm vody. Když se začnou kostky rozpadat, rozmixujeme je na kaši. Přidáme máslo a mléko, zamícháme. Kořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem, podle obliby i kořením kari. Necháme ještě jednou za stálého míchání přejít varem.

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Hokkaido zapečené

Hokkaido rozpůlíme, rozkrájíme na asi centimetr silné půlměsíce. Naskládáme je jako střešní tašky do olejem vymazaného pekáče a při 220 °C pečeme tak dlouho, až budeme moci kůru propíchnout. Okořeníme solí a čerstvě umletým pepřem, ozdobíme petrželkou.

 

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Arabský chléb pita s brokolicí

1 brokolice, 1 balíček (5 kusů) arabského chleba pita, 100 g sýra na strouhání (například Madelandu), 2 vejce, 2 stroužky česneku, špetka mletého koriandru, špetka kurkumy, sůl...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Květáková pánev

1 menší květák, 500 g brambor, 1 velká cibule, 2 lžíce oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 1 lžička kmínu, 4 vejce, sladká mletá paprika, pepř, sůl...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Lilky po parmsku

2 střední lilky, 800 g měkkých rajčat, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g toastového sýra, 100 g strouhaného sýra, pár lístků bazalky (nebo 1 lžička sušené), olej podle potřeby, sůl, pepř...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Pórkový nákyp s bylinami

150 g pórku (jen bílé části) v jemných proužcích, 1 středně velká drobně nakrájená cibule, 25 g másla, 2 vejce, 100 ml smetany, 50 ml mléka, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 1 čajová lžička jemně nařezané petrželky, 1 čajová lžička jemně nakrájeného rozmarýnu, sůl, pepř...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Řapíkatý celer zapečený s bešamelem

500 g řapíkatého celeru, 3 vejce, 50 g tvrdého sýra, 150 ml smetany, 1–2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce másla, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy, sůl, pepř...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Kapusta z jednoho hrnce

½ hlávkové kapusty, 300 g růžičkové kapusty, 3 brambory, 100 g kořenové zeleniny, 400 g rajčat (nebo loupaná z konzervy), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 250–300 ml vývaru, 2 bobkové listy, několik lístků bazalky (nebo 1 lžička sušené), hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, kopr...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Pečený lilek plněný kuskusem

200 g kuskusu, 300 ml zeleninového vývaru, 40 g sušených hub, 2 středně velké lilky, šťáva z 1 citronu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 4 rajčata, 250 g ovčího sýra, sůl, drcený černý pepř, špetka kari, špetka mletého kmínu, 600 drcených rajčat v konzervě, 150 ml bílého vína, snítka čerstvé bazalky na ozdobení...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA