Jdi na obsah Jdi na menu

Těstoviny

Příspěvky

Lasagne s celerem a jablky

300 g celeru, 400 g jablek, 400 g čerstvého sýra, kelímek (200 g) smetany na vaření, 1 lžička křenu, sůl, pepř, 250 g lasagní, 120 g goudy…

 
28. 10. 2017 | | Rubrika: Těstoviny

Zapékáné fazolky s těstovinami

300 g fazolových lusků, 120 g Nivy, 100 g eidamu, zakysaná smetana, 500 g těstovin, plátek másla, snítka libečku, sůl, špetka muškátového oříšku, špetka kari koření, špetka zázvoru, vegeta...

 
8. 10. 2017 | | Rubrika: Těstoviny

Tarhoňa s cuketou a špenátem

2 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g špenátu, 1 menší cuketa, 200 g tarhoni, 1 kostka zeleninového bujónu, podle chuti mletý černý pepř, česnek, sůl, tvrdý sýr...

 
6. 9. 2017 | | Rubrika: Těstoviny

Karlovarský knedlík

7 rohlíků nebo housek, 175 ml mléka, 2 lžíce petrželky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 špetky muškátového květu, sůl...

 
5. 9. 2017 | | Rubrika: Těstoviny

Těstoviny s kečupovou omáčkou

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu nebo uvařenou sójovou drť nebo nakrájené sójové kostky a osmahnout. Přidáme kečup (je-li moc hustý, zředíme vodou), vegetu, prolisovaný česnek a povaříme. Podáváme na těstovinách posypané nastrouhaným sýrem.

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Těstoviny s mletým masem, zelím a ořechy

250 g nudlí nebo špaget, sůl, 1 lžíce oleje, 2 cibulky s natí, 2 stroužky česneku, špetka pálivé papriky, 1 lžička zázvoru, 200 g mletého vepřového masa, 200 g bílého zelí, 1 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sekaných vlašských ořechů, petrželka nebo nať koriandru, 0,1 I vína...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Špenátovo-tvarohové knedlíčky

200 g čerstvého špenátu spařeného, vyždímaného a nasekaného, 100 g lučiny, 100 g tvarohu, 50 g parmazánu + na podávání, 50 g polohrubé mouky + na poprášení, 2 vejce, sůl, pepř, 1 lžíce čerstvé pažitky, 1 stroužek česneku, 40 g másla...

 
4. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Gnocchi od Itala

1 lžička sušeného oregana + čerstvé na ozdobu, 100 ml čerstvého mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g 30% nastrouhaného eidamu, 500g balení bramborových gnocchů, parmazán na posypání, sůl...

 
4. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Špagety po arabsku

400 g špaget, 425 g rajčatové omáčky/protlaku, 2 cibule, 2 šalotky, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 1 lilek, 2 stroužky česneku, petržel, nastrouhaný parmezán, olivový olej, sůl...

 
4. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Zapečené těstoviny se žampiony

500 g těstovin farfalle, 50 g másla + trochu navíc, 200 g přepůlených žampionů, sůl, pepř, muškátový oříšek, svazek jarní cibulky nasekaný na tenká kolečka, 50 g hladké mouky, 500 ml mléka, 140 g nastrouhaného eidamu nebo ementálu...

 
4. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Tarhoňa – základní příprava

Tarhoňu nasucho opražíme v hrnci dorůžova. Přidáme trošku oleje, promícháme a krátce opražíme do světle hněda. Zalijeme studenou vodou, které je o polovinu více než je objem tarhoni. Osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu. Přepneme plotýnku na nejnižší stupeň, přikryjeme a necháme asi 20 minut dojít.

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Rajčatová omáčka po italsku na těstoviny

500 g těstovin, rajčata, 1 sáček zelených oliv, 1 větší cibule, olej, sůl, 100 g tvrdého sýra, oregano, prolisovaný česnek, 2 lžíce cukru...

 
15. 5. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Cuketová dušenina na těstoviny

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu, zakryjeme a necháme dusit doměkka. Okořeníme bazalkou a tymiánem. Podle chuti dosolíme. Podáváme s těstovinami a sýrem.

 
15. 5. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Chřest s těstovinami

2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 200 g smetany, konzerva chřestu, půl balíčku těstovin (nejlépe penne), sůl, pepř...

 
15. 5. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Těstoviny s houbami

Na másle osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby, poté zeleninový bujón, šlehačku, sůl a pepř. Provaříme a promícháme s uvařenými těstovinami (vrtule). Zdobíme petrželkou.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Těstoviny


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA