Těstoviny
Příspěvky
Bramborové noky s nivovou omáčkou
Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme troškou mouky a zředíme mlékem. Přidáme rozstrouhanou Nivu a povaříme, dokud se nerozpustí. Ke konci varu přidáme prolisovaný česnek. Omáčkou přelijeme uvařené noky a podáváme.
Smažené nudle po čínsku
Nudle uvaříme podle návodu. V misce rozšleháme vejce s wei-su. Ve woku osmahneme na oleji nasekaný česnek, zeleninu (např. kapii, mrkev a fazolky) nakrájenou na nudličky a případně i houby. Zelenina má povadnout, ale má být křupavá. Zeleninu shrneme na stranu pánve, vedle nalijeme vejce, a když trochu ztuhnou, vyklopíme do pánve nudle, vše promícháme a ještě chvilku smažíme. Zastříkneme sójovou omáčkou a případně přisolíme.