Jdi na obsah Jdi na menu

Nevyzkoušené

Příspěvky

Topinky z trouby

Několik krajíců staršího chleba, máslo (nebo margarín), strouhaný eidam, cibule, mletá paprika...

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Jiné

Gratinované cukety s bramborami

500 g brambor, 2 cukety, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 125 ml smetany, 1 kávová lžička mleté červené papriky...

 
18. 6. 2016 | | Rubrika: Hlavní jídla

Bác

250 g polohrubé mouky, 250 g hrubé mouky, 200 g brambor nahrubo nastrouhaných, 2 vejce, česnek, majoránka, sůl, pepř, kostka kvasnic, mléko, mák na posypání...

 
14. 6. 2016 | | Rubrika: Hlavní jídla

Celerová polévka se sýrovými trojúhelníčky

1 celer, 1 lžíce másla, ¾ litru vývaru, 1 šlehačka, 1 cibule, 4 plátky toustového chleba, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného ementálu, slunečnicový olej, petrželka, sůl, pepř...

 
14. 6. 2016 | | Rubrika: Polévky

Pizza - s kypřicím práškem

250 g hladké mouky, 125 ml mléka, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli, 2 lžičky prášku do pečiva

Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme 15 min odpočinout.

 
14. 6. 2016 | | Rubrika: Hlavní jídla

Salsa verde

1–2 stroužky česneku, 2 lžíce kaparů, 4 filety ančoviček, 2 hrsti plocholisté petržele, hrst bazalky, 2–3 lžíce limetkové šťávy, 8–10 lžic olivového oleje, hrubá sůl a pepř

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Hlavní jídla

Plněné papriky nakyselo

Zelené papriky, 1 kg kysaného zelí, 3 jablka, 1 cibule, grilovací koření, 1 polévková lžíce sojové omáčky, rýže, cukr, 2 polévkové lžíce oleje, rajčatový protlak, ½ kostky droždí, česnek, oregano...

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Hlavní jídla

Studená polévka Gaspacho

1 nakrájenou cibuli, 2 konzervy loupaných rajčat, 3 rozetřené stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 sklenici rajčatové šťávy, mletý pepř a sůl rozmixujeme. Přidáme nakrájenou ½ okurky a 1 zelenou papriku a necháme 6 hodin chladit. Porce můžeme ozdobit lžičkou smetany.

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Polévky

Čínská zelená polévka

500 g mangoldu nakrájíme na nudličky a povaříme 15 minut asi v 1 l zeleninového vývaru. V misce smícháme 2 rozdrcené chilli papričky, po 1 lžíci vinného octa, sójové omáčky, cukru a sherry, vše přidáme do vývaru a ještě 3–4 minuty povaříme na slabém plameni.

 
13. 6. 2016 | | Rubrika: Polévky
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA