Jdi na obsah Jdi na menu

Houskové knedlíky podle Flo

150 g včerejšího bílého pečiva, 2 lžíce másla, 1 menší cibule, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžíce (15 g) hrubé mouky, ½ lžičky soli, 5 snítek hladkolisté petrželky, 1 lžička oleje

Pečivo nakrájíme na centimetrové kostky, rozprostřeme je na tác a necháme při pokojové teplotě do druhého dne proschnout. Váha suchého pečiva by měla být kolem 115 g. Cibuli nakrájíme na kostičky a na lžíci másla necháme zvolna zesklovatět. Pak ji odstavíme, přidáme druhou lžíci másla a mícáme, až se rozpustí. Vysušené pečivo nasypeme do misky. Vlijeme k němu cibuli na másle, promícháme a necháme 5 minut vstřebat. V hrnečku rozmícháme mléko s vejcem a solí. K pečivu vmícháme mouku a obranou, nasekanou petržel, potom zalijeme vaječnou směsí a znovu promícháme. Necháme 20 minut odpočinout. Směs rozdělíme na 4–6 dílů a z každého vytvarujeme v dlaních kouli. Důkladně zmáčkneme a zhutníme, aby se nerozpadala. Vaříme v páře na pomaštěném pařáčku 20 minut.

Původní recept

houskove_knedliky.jpg