Jdi na obsah Jdi na menu

Hlavní jídla

Příspěvky

Židovské placičky

2 středně velké červené řepy, 4 mrkve (karotky), 2 vejce, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky,1 brambor, 1 lžíce citronové šťávy, olej, čerstvě mletý pepř, sůl...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Vařený květák s ořechy

1 kg květáku, tymián, saturejka, máta, 2 středně velké cibule, 200 g másla, 4 lžíce hrubě drcených ořechů, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, sekaná zelená petrželka...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Zeleninová směs po čínsku

1 střední mrkev, 1 červená paprika, 150 g žampionů, 100 g zelených fazolek, ½ šálku vývaru, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička cukru, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 rozdrcený stroužek česneku, olej, sůl...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Dádina brokolicová poezie

1 brokolice (může být i mražená), 3 vejce, ½ zakysané smetany, ¼ I mléka, sůl, česnek, vegeta, muškátový oříšek, 1 lžíce kopru, bazalka, 1 balíček Nivy, strouhanka...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Květák zapečený v bešamelu

500 g květáku, 30 g másla a trochu na vymazání, 30 g hladké mouky, ½ l mléka, sůl, pepř, 100 ml smetany ke šlehání, 100 g eidamu, 2 žloutky, muškátový oříšek, petrželová nať...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Rolky z pekingského zelí

8 listů pekingského zelí, 4 lžíce sójové omáčky, 2 větší karotky, hrst šiitake, šálek bambusových výhonků nebo 1 kedlubna, 100 g rýžových nudlí, 150 g uzeného tofu, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 lžíce sezamového oleje, sůl, pepř...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Těstoviny s mletým masem, zelím a ořechy

200 g těstovin, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, špetka pálivé papriky, 1 lžička zázvoru, 75 g sójového granulátu, 300 g bílého zelí, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce vlašských ořechů, petrželka nebo nať koriandru, 100 mI vína, sůl...

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Džuveč bez masa

200 g rýže, 500 g rajčat, 3 barevné papriky, 3 střední cibule, 50 ml oleje, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu…

 
7. 6. 2016 | | Rubrika: Zelenina

Gnocchi v sýrové omáčce

1 lžička sušeného oregana, 100 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g nastrouhaného tučnějšího sýra (např. Provola), 500g balení bramborových gnocchů, čerstvá bazalka nebo oregano na ozdobení, sůl...

 
4. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Špagety po arabsku

400 g špaget, 425 g konzervovaných rajčat, 3 cibule, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 1 lilek, 2 stroužky česneku, petrželka, nastrouhaný parmezán, olivový olej, sůl…

 
4. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Zapečené těstoviny se žampiony

500 g těstovin farfalle, 50 g másla, 200 g žampionů, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 500 ml mléka, 140 g nastrouhaného eidamu nebo ementálu…

 
4. 6. 2016 | | Rubrika: Těstoviny

Nivové karbanátky

200 g Nivy, 50 g droždí, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vody, strouhanka, olej...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Sýry

Zapékaný hermelín

4 hermelíny, 2 rajčata, paprika, větší cibule, kečup, hořčice, sůl, pepř, koření dle chuti...

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Sýry

Tofu na česneku

Bílé tofu necháme chvíli marinovat v soli a sójové omáčce. Necháme okapat, obalíme ve směsi hladké mouky a červené papriky a prudce osmažíme na oleji. Do výpeku přidáme trochu másla a osmažíme na něm nasekanou cibuli a česnek. Přidáme sójovou omáčku a citronovou šťávu. Tofu vložíme zpátky, podle potřeby podlijeme trochou vody a krátce podusíme.

 
3. 6. 2016 | | Rubrika: Sójové maso a tofu

Rybí karbanátky

2x konzerva tuňáka v oleji nebo uzená makrela, 200 g nakládané kukuřice, 2 vejce, 1 malá cibule nasekaná najemno, 25 g eidamu nastrouhaného, sůl podle chuti, 2 lžíce slunečnicového oleje, strouhanka...

 
26. 5. 2016 | | Rubrika: Ryby