Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečené těstoviny se žampiony

500 g těstovin farfalle, 50 g másla, 200 g žampionů, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 500 ml mléka, 140 g nastrouhaného eidamu nebo ementálu

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 200 °C a polovinu másla necháme rozpustit ve větší pánvi s vyšším okrajem. Vsypeme žampiony nakrájené na plátky a 2–3 minuty smažíme, osolíme, opepříme, promícháme a dáme stranou. Do pánve přidáme zbylé máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a minutu smažíme. Vsypeme mouku, smažíme opět jednu minutu a pak postupně vléváme mléko a mícháme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a necháme omáčku probublávat a mírně zhoustnout. Odstavíme, do omáčky vmícháme většinu sýra a dochutíme. Těstoviny promícháme s houbami, přendáme je do zapékací mísy a přelijeme bešamelem. Posypeme zbylým sýrem a 10 minut zapékáme.

zapecene_testoviny_se_zampiony.jpg