Jdi na obsah Jdi na menu

Rumbledethumps

1 kg brambor, 250 g i více hlávkového zelí nebo kapusty, 75 g másla, 100 g vyzrálého čedaru, 2 malé cibule

Brambory oloupeme a nakrájíme a uvaříme je doměkka. Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme ji na části másla dorůžova. Pak ji vyklopíme do brambor a brambory rozšťoucháme. Zelí nakrájíme najemno (kapustu nahrubo) a osmažíme na zbytku másla. Pak v případě potřeby trošku podlijeme a necháme dusit doměkka. Předehřejeme troubu na 180 °C. Zelí nebo kapustu promícháme s brambory a přeneseme do ohnivzdorné nádoby. Posypeme strouhaným sýrem a poté zapékáme 15-20 minut nebo dokud se sýr neroztaví a nezíská zlatohnědou barvu. Podáváme s vybraným hlavním jídlem.

Podle původního receptu

rumbledethumps.jpg