Jdi na obsah Jdi na menu

Hlíva ústřičná v chalupářské omáčce

8. 5. 2016

2 balíčky hlívy ústřičné, 1 střední cibule, 2–3 stroužky česneku, ½ lžičky mletého pepře, 1½ lžičky hořčice, ½ hrnku vody, 1 lžíce sušeného rýžového mléka

Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přisypeme na nudličky nakrájenou hlívu. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a podlijeme hrnkem vody. Dusíme asi ½ hodiny tak, aby se voda vyvařila. Potom si nachystáme z trochy oleje a 2 lžic mouky zásmažku. Tu zalijeme asi 1 hrnkem vody, promícháme a přilijeme ji k hlívě. Přidáme hořčici, lžíci rýžového mléka a za stálého míchání vaříme 10 minut.

img_3858.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA