Jdi na obsah Jdi na menu

Plněné žampióny na smetaně

8. 5. 2016

500 g velkých žampiónů, 60 g másla, 1 malá cibule, 120 g lepivé rýže, 3 dl kyselé smetany, pažitka, pepř, sůl

Rýži udusíme v osolené vodě doměkka. Z očištěných žampiónů odkrojíme třeně. Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně usekané třeně, pepř, sůl a osmažíme. Pak vmícháme rýži, pažitku, kloboučky žampiónů osolíme a naplníme směsí, urovnáme je do máslem vymaštěného pekáčku, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme v mírně vyhřáté troubě, až žampióny změknou. Krátce před dopečením je podlijeme osolenou kyselou smetanou.

plnene_zampiony_na_smetane.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA