Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninové

Příspěvky

Kapustová

Nakrájenou kapustu uvaříme ve vývaru, do něj pak rozmícháme tmavší cibulovou jíšku, kmín a rozetřený česnek.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Bramborovo-cuketový krém

2 cukety, 3 střední brambory, 1 cibule, 5 lžic kyselé smetany, máslo, ¾ l vody, bujón, pepř, muškátový oříšek nebo kopr, sůl

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

S drožďovými knedlíčky

Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na tuku zesklovatět, rozpustíme v ní nadrobené droždí a počkáme, až se začne oddělovat od tuku. Sejmeme z ohně a přidáme vejce a strouhanku a okořeníme solí, pepřem a majoránkou. Na tuku osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme bujónem a přivedeme k varu. Mokrou lžičkou tvarujeme knedlíčky a zaváříme je do polévky.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Cibulová zapékaná

60 g másla, 900 g cibule, 2 lžičky cukru, špetka soli a pepře, 1.5 polévkové lžíce mouky, 1 lžička sušeného tymiánu, 1.7 litru vývaru, 140 ml suchého bílého vína

12 kusů bagety nakrájené na silnější plátky, 1 lžíce olivového oleje, 225 g strouhaného tvrdého sýra...

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Boršč

400 g hlávkového zelí, 400 g brambor, 300 g řepy, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, …), 1 velká cibule, 100 g rajčat nebo větší konzerva rajského protlaku, olej nebo máslo, 2 kostky bujonu (zeleninový nebo hovězí), ocet, cukr, sůl, pepř, bobkový list, sladká paprika, česnek, zakysaná smetana...

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA