Jdi na obsah Jdi na menu

Hustá brokolicová

25. 5. 2016

1 brokolice, pokrájená, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule nasekaná najemno, 2 stroužky česneku na tenké plátky, 1x 400g plechovka bílých fazolí, okapaných, asi 1 litr kuřecího vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce piniových oříšků nasucho opražených, 15 g parmazánových hoblin

Brokolici povaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Scedíme ji a necháme zchladnout. Olej rozpálíme v hrnci, přidáme cibuli a 6 minut ji smažíme, na poslední minutu až dvě přidáme česnek. Poté vsypeme fazole a přilijeme vývar a přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, vsypeme brokolici (pár kousků si necháme na ozdobu) a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobené zbylou brokolici, opraženými piniovými oříšky a parmazánem.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA