Jdi na obsah Jdi na menu

Hustá brokolicová

25. 5. 2016

1 brokolice, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 400g plechovka bílých fazolí, asi 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř, 15 g parmazánových hoblin

Olej rozpálíme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 6 minut ji smažíme, na poslední minutu až dvě přidáme nakrájený česnek. Přilijeme vývar, vložíme pokrájenou brokolici a přivedeme k varu. Po 3 minutách vyndáme růžičky brokolice, košťály dovaříme. Přidáme fazole i s nálevem a přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, vsypeme část růžiček a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobené zbylou brokolici a parmazánem.

husta_brokolicova.jpg