Jdi na obsah Jdi na menu

Kolumbus

25. 5. 2016

1 konzerva sterilované kukuřice, 1 konzerva sterilovaných červených fazolí, 5 dl mléka nebo smetany, 5 dl vývaru, 150 g strouhaného sýru, 3 mrkve, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1–2 lžíce nasekané petrželky, špetka strouhaného muškátového oříšku, mletý pepř, sůl

Na rozehřátém oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na menší hranolky, špalíčky řapíkatého celeru a utřený česnek. Vše zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme scezenou kukuřici, fazole, mléko nebo smetanu, okořeníme, osolíme a nakonec vmícháme strouhaný sýr a krátce za stálého míchání povaříme.

polevka_kolumbus.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA