Jdi na obsah Jdi na menu

Kukuřičná indiánská

1 velká cibule, 2 stonky řapíkového celeru, 2 papriky, 300 g kukuřičných zrn, 2 větší brambory, zeleninový vývar, 100 g hladké mouky, ½ litru mléka, olej, 2 bobkové listy, mletá sladká paprika, petrželka, sůl

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené stonky celeru a očištěnou nakrájenou papriku. Vše osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zahustíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, osolíme a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu, vlijeme polovinu mléka, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku, doplníme kukuřičnými zrny a dobře provaříme. Po uvaření kukuřice přilijeme zbytek mléka a sejmeme s ohně. Podáváme s drobně nasekanou petrželkou.

kukuricna_indianska.jpg