Jdi na obsah Jdi na menu

Kukuřičná indiánská

25. 5. 2016

300 g slaniny, 1 velká cibule, 2 stonky řapíkového celeru, 2 zelené paprikové lusky, 300 g kukuřičných zrn, 2 větší brambory, 100 g hladké mouky, 1 litr mléka, bobkový list, mletá sladká paprika, zelená petrželka, sůl

Slaninu nakrájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, stonky celeru a očištěnou nakrájenou zelenou papriku. Vše dobře osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zahustíme paprikou, zalijeme vodou, osolíme a přidáme menší bobkový list. Přivedeme k varu, vlijeme polovinu mléka, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku, doplníme kukuřičnými zrny a dobře provaříme. Po uvaření kukuřice přilijeme zbytek mléka a sejmeme z ohně. Podáváme s drobně nasekanou petrželkou.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA