Jdi na obsah Jdi na menu

Ředkvičková

25. 5. 2016

1 cibule, 2 svazky ředkviček, 100 g smetanového sýra, 100 ml sladké smetany, 2 lžíce másla, 750 ml drůbežího vývaru, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, citronová šťáva

Ředkvičky opereme a dvě ředkvičky dáme stranou. Na másle lehce osmahneme cibuli, přidáme nasekané nebo nakrájené ředkvičky, sýr, vývar a smetanu a vaříme asi 20 minut. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, okyselíme citronovou šťávou a promícháme. Ještě krátce povaříme. Zbylé ředkvičky překrojíme, půlky z jedné strany vějířovitě nakrájíme a polévku jimi ozdobíme.

redkvickova.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA