Jdi na obsah Jdi na menu

Mrkvová s pomerančem

25. 5. 2016

250 g mrkve, 1 lžíce másla, mouka, 60 g cukru, 1 nakrájená cibule, 2 lžíce citronové šťávy, šťáva z jednoho pomeranče, stroužek česneku, pepř, sůl, kuřecí vývar, smetana

Mrkev nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme trochu mouky a cukr. Lehce opražíme a vložíme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak citronovou a pomerančovou šťávu, mrkev a česnek. Osolíme a opepříme. Zalijeme kuřecím vývarem a povaříme. Pak polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a servírujeme.

mrkvova_polevka.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA