Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninové

Příspěvky

Mrkvová s pomerančem

250 g mrkve, 1 lžíce másla, mouka, 60 g cukru, 1 nakrájená cibule, 2 lžíce citronové šťávy, šťáva z jednoho pomeranče, stroužek česneku, pepř, sůl, kuřecí vývar, smetana...

 
25. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Pastináková

750 g pastináku, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička semen koriandru, 1 lžička mletého kmínu, 1/2 lžičky hořčičných semen, 1/2 lžičky kurkumy, 2 lžíce oleje nebo másla, 1 l zeleninového vývaru...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Kapustová krémová

250 g kapusty, 1 cibule, 1 mrkev, 1 malý celer, 350 g brambor, 2 stroužky česneku, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, pepř, sůl, kmín...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Z fazolkových lusků

Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolky a osmahneme. Zalijeme vývarem, vložíme brambory, přidáme pepř a bobkový list a uvaříme do poloměkka. Vmícháme závrtku ze zakysané smetany a mouky a dovaříme. Můžeme dochutit cukrem a octem.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Kapustová s těstovinami

Očištěnou kapustu nakrájíme na čtverečky, mrkev na nudličky anebo ji nastrouháme nahrubo, česnek na plátky, vsypeme do vývaru a vaříme. Asi za 5 minut zavaříme těstoviny a uvaříme doměkka.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Mangoldová / špenátová se smetanou

Na másle lehce osmahneme cibuli a česnek. Přidáme pokrájené čepele mangoldu či špenát, zalijeme vodou, přidáme bujón a povaříme. Rozmixujeme. Vlijeme závrtku z mléka a mouky, smetanu a povaříme. Nakonec přidáme pepř, dosolíme a podáváme s osmaženým pečivem.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Z nakládaných paprik

1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 250 g nakládaných paprik, 2 malé plechovky rajského protlaku, 250 ml mléka, 2 kostky bujónu, 50 g balkánského sýra, oregano, pepř...

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Dýňová se smetanou

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou dýni, krátce osmahneme, zalijeme vodou, vhodíme zeleninový bujón, okořeníme bílým pepřem a muškátovým ořechem a uvaříme doměkka. Rozmixujeme, přidáme smetanu na vaření a ještě prohřejeme.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Pórková se sýrem

Pórek nakrájený na tenká kolečka orestujeme na tuku, zasypeme trochou mouky a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vodou, přidáme masox, sůl a muškátový oříšek, vložíme tavený sýr a povaříme. Podáváme s osmaženými kostičkami pečiva.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Brokolicová krémová

Brokolici a brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kusy a se zeleninovým bujónem uvaříme. Poté přidáme smetanu nebo mléko s trochou másla, dosolíme nebo přidáme Vegetu. Můžeme dokořenit pepřem a muškátovým oříškem. Přivedeme k varu. Rozmixujeme a podáváme s osmaženým pečivem.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Salátová

Na oleji dorůžova osmahneme cibulku. Zalijeme vodou, přidáme masox, bobkový list a mletý pepř. Přivedeme k varu, přidáme závrtku ze zakysané smetany a mouky a povaříme. Podle chuti přidáme ocet a sůl a na talířích posypeme nakrájeným hlávkovým salátem.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Z mangoldu

Ve vodě s bujónem vaříme pokrájené brambory a řapíky mangoldu. Přidáme máslovou jíšku, čepele mangoldu nakrájené na tenké proužky a prolisovaný česnek a ještě povaříme.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Kari polévka Mulligatawny

Na másle zpěníme 1 nakrájenou cibuli, 1 oloupané jablko, 1 papriku, stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev a 4 rozdrcené stroužky česneku. Zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, ochutíme kari, zázvorem, skořicí, kurkumou a 1 bobkovým listem, přilijeme ¾ l vývaru, přidáme 200 g cizrny, 200 g loupaných rajčat a vaříme asi 20 minut. Nakonec vmícháme 1 bílý jogurt.

 
8. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Minestrone

Zeleninu (brambory, cukety, mrkev, řapíkatý celer, hrášek, mangold, rajčata, fazolkové lusky) očistíme, nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji s rozdrceným česnekem. Přilijeme vývar, dosolíme a uvaříme doměkka. Nakonec ochutíme strouhaným parmazánem. Vydatnější polévku získáme přidáním těstovin, vína a rajčatového protlaku.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové

Čínská s pórem, žampiony, čínským zelím a nudlemi

Necháme rozvonět pór na oleji, přidáme k němu žampiony z konzervy, krátce osmahneme, zalijeme horkou vodou, přidáme na proužky nakrájené čínské zelí, bujón a kmín a povaříme. Po chvíli přidáme rýžové nudle a wei-su a ještě chvilku povaříme.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Zeleninové


 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA