Jdi na obsah Jdi na menu

Gazpacho

22. 5. 2018

800 g rajčat čerstvých nebo konzervovaných, 3 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 4 plátky staršího toastového chleba, 1 malá cibule nebo několik jarních cibulek, ½ salátové okurky, 1 zelená paprika, mletý pepř a sůl

Oloupaná rajčata, česnek, ocet, olej, citronovou šťávu, chléb, sůl a pepř rozmixujeme a podle potřeby zředíme vodou. Cibuli, okurku a papriku buďto také v polévce rozmixujeme, nebo nakrájíme nadrobno a vmícháme do polévky. Necháme alespoň 6 hodin, optimálně jeden den chladit. Podáváme mírně pod pokojovou teplotou, ozdobené čerstvými bylinkami, případně s kousky osmaženého chleba.

gazpacho.jpg