Jdi na obsah Jdi na menu

Rajská polévka s bylinkovými nočky

8. 9. 2017

4 velká rajčata, 2 lžíce másla, 1 cibule, 5 dl zeleninového vývaru, 2 dl smetany, 2 lžičky kukuřičného škrobu, bobkový list, nové koření, 1 lžička cukru, sůl

Na nočky: 2 vejce, 4–6 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce bazalky, sůl

Spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme rajčata, bobkový list a nové koření, osolíme a promícháme. Po chvilce zeleninu podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Pak koření vyjmeme a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu rozmíchanou s kukuřičným škrobem, podle chuti osladíme, osolíme a vaříme asi 5 minut. Vejce rozšleháme s moukou, nakrájenou bazalkou a petrželkou a osolíme. Lžičkou tvoříme nočky, které zaváříme do vroucí polévky.

rajska_s_bylinkovymi_nocky.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA